,

Vyno akmuo (Cream of tartar)

Price range: €2.80 through €9.00

Natūrali rūgštis

Produkto kodas: Vyno akmuo Kategorijos: ,

Aprašymas

Vyno akmuo (Cream of Tartar) – natūrali kildinimo ir stabilizavimo priemonė, tai kalio bitartratas, susidarantis fermentuojant vynuogių sultis ir nusėdantis ant vyno statinių sienelių. Tai balti, bekvapiai milteliai, plačiai naudojami maisto gamyboje, ypač vegeniškuose kepiniuose, desertuose ir veganiškuose receptuose, kaip efektyvus kildinimo agentas bei putų stabilizatorius. Šis ingredientas pagerina baltymų struktūrą, suteikia purumo biskvitams ir beze, stabilizuoja veganiškų desertų tekstūrą bei aktyvuoja kepimo sodą, užtikrindamas tolygų tešlos kildinimą.

🔬 Pagrindinės savybės

  • Natūralus kalio bitartratas – druska, gaunama iš vynuogių fermentacijos
  • Balti milteliai, bekvapiai ir beskoniai
  • Stabilizuoja kiaušinių baltymų putas
  • Pagerina kepinių purumą
  • Veikia kaip kepimo sodos aktyvatorius
  • Tinka veganiškiems ir be glitimo desertams

🧁 Panaudojimas veganiškuose desertuose

  • Baltymų putų stiprinimui (biskvitai, beze, morengai)
  • Veganiškiems desertams su augaliniais baltymais (aquafaba, bulvių baltymas)
  • Kepinių ir pyragų purumui užtikrinti
  • Kildinimo priemonei kartu su kepimo soda
  • Kaip stabilizatorius veganiškuose desertuose, marmeladuose, uogienėse

🥄 Dozavimas ir naudojimas

  • Paprastai naudojamas 1/8–1/4 arbatinio šaukštelio 2–4 baltymų porcijoms (tinka tiek kiaušinių, tiek augalinėms alternatyvoms, pvz., aquafaba)
  • Naudojimo būdas:
    1. Įmaišykite į baltymus plakimo pradžioje – putos bus standesnės ir stabilesnės
    2. Kepiniuose su kepimo soda – pridėkite vyno akmens kildinimui suaktyvinti
    3. Naudokite veganiškuose desertuose, kur reikalingas švelnus rūgštingumas ar fermentacija

💡 Patarimai

  • Tinka tiek kiaušinių, tiek augalinių baltymų (aquafaba) plakimui
  • Su kepimo soda padeda išgauti purią, švelnią tekstūrą be kartumo
  • Laikykite vėsioje, sausoje vietoje, sandariai uždarytą
  • Tinka veganiškai ir be glitimo mitybai – nepakeičiamas ingredientas augalinėje konditerijoje

Papildoma informacija

Kiekis

30 gr, 100 gr

Jums taip pat gali patikti…

Pirkinių krepšelis