Juodasis šokoladas ARAGUANI 72 % – prabangi Venezuela kilmės tamsaus šokolado masė (Grand Cru couverture)– tai 72 % kakavos turintis Valrhona tamsus šokoladas, pagamintas iš aukščiausios kokybės venezuelietiškų Criollo ir Trinitario kakavos pupelių, išaugintų Sur del Lago regione. Šis šokoladas išsiskiria turtingu, kompleksišku skoniu su rūgštesnėmis natomis, džiovintų vaisių užuominomis ir švelniais prieskonių atspalviais. Be gyvūninės kilmės ingredientų – tinka veganams. Puikiai tinka kurti veganiškus tortus, desertus, putėsius, triufelius ir šokoladinius kremus, nes darbinėmis savybėmis atitinka klasikinį juodąjį šokoladą. Dėl to su juo lengva dirbti tiek profesionalams, tiek konditerijos entuziastams namuose.
🔬 Pagrindinės savybės
- 72 % kakavos (Criollo + Trinitario)
- Skirtas desertams, šokoladiniams įdarams, glajui, putėsiams
- Be pieno, be emulsiklių iš gyvūninės kilmės – tinka veganams
- Intensyvus aromatas, stipri šokoladinė nata, švelnus rūgštumas
- Stabilus lydant, sklandžiai įsijungia į mases, glajų ar ganache
🧁 Panaudojimas veganiškuose desertuose ir konditerijoje
- Veganiški tortai su šokoladiniu kremu ar glajumi
- Šokoladiniai putėsiai, mousse, triufeliai
- Sluoksniuoti desertai stiklinėse, tartaletės
- Ganache kremas ar dekoracijos
- Veganiškas „cheesecake“ su juodu šokoladu
🥄 Darbinės savybės ir naudojimas
- Lydymosi temperatūra: ~45–50 °C
- Tobulas temperavimui ir glajui – išlaiko žvilgesį, tekstūrą
- Tinka maišyti su augaline grietinėle, pienu ar sviesto alternatyvomis
- Naudok taip pat, kaip klasikinį juodąjį šokoladą – neprireiks keisti receptūros
💡 Patarimai
- Geriausiai dera su citrusais, avietėmis, juodaisiais serbentais, šilauogėmis
- Veganiškam ganache – maišyk su kokosų grietinėle ar avižų grietinėle
- Laikyk sausai, kambario temperatūroje, atokiai nuo kvapų ir drėgmės